Takaajat

Me Aurora Lainassa uskomme, että ystäväsi ja perheesi tietävät parhaiten tilanteesi ja sen, selviätkö lainastasi. Edellytämme kaikille lainoillemme takaajaa.

Takaajana toimiminen tarkoittaa sitä, että uskot lainanottajan pystyvän maksamaan takaisin, ja jos hän ei maksa, sitoudut huolehtimaan takaisinmaksusta itse.

Toimiaksesi takaajana sinulla tulee olla hyvät luottotiedot (ei maksuhäiriömerkintää), sinun tulee omistaa asunto ja olla 18-80-vuotias. Lisäksi sinun pitää pystyä suoriutumaan lainan kuukausieristä, jos lainanottaja ei itse pysty.

Lisätietoa takaajista löydät täältä.

Rekisteröidy takaajaksi

Jos sinua on pyydetty takaajaksi ja olet valmis rekisteröitymään, syötä saamasi henkilökohtainen Aurora-linkki tähän.

Etsi vastausta

Lainanottajat

Mitä lainanottajalta vaaditaan?

Aurora Laina ei tuomitse sinua luottohistoriasi perusteella.

Edellytämme ainoastaan, että lainanottajat asuvat Suomessa, ovat 18–80-vuotiaita ja kykenevät takaisinmaksuun.

Tarvitset myös ystävän tai perheenjäsenen, joka luottaa sinuun alkaakseen takaajaksi.

Voinko asua samassa osoitteessa takaajani kanssa?

Voit asua takaajasi kanssa sillä edellytyksellä, että hän on 18–80-vuotias. Takaajalla tulee olla hyvät luottotiedot ja varaa kuukausittaisiin maksuihin siinä tapauksessa, että et itse kykene niihin.

Jos kuitenkin jaat talouden ja tulot takaajan kanssa, täytyy meidän varmistaa, etteivät lainaerät kuormita talouttanne liikaa, ja että teillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voinko saada lainan, jos en asu Suomessa?

Valitettavasti tarjoamme lainoja ainoastaan Suomen asukkaille, sillä toisissa maissa on eri säännöt.

Mistä tiedän hyväksytäänkö minut?

Jos olet 18–80-vuotias ja sinulla on varaa lainan takaisinmaksuun, voimme hyväksyä sinut.

Kuten kaikki asiakkaamme tarvitset takaajan: 18–80-vuotiaan asunnonomistajan, jolla on hyvät luottotiedot.

On tärkeää, että sekä sinulla, että takaajallasi on varaa kuukausittaisiin maksueriin, sillä takaajasi on vastuussa maksuista, joihin et itse kykene.

Voinko pienentää kuukausittaista maksuerääni?

Ei, et voi.

Koska maksuerät ovat osa sopimustamme, on tärkeää, että ne suoritetaan kuukausittain kokonaan ja ajoissa. Jos et itse kykene maksamaan, pyydämme takaajaasi maksamaan kuten sovittu.

Voinko maksaa ylimääräisiä maksueriä?

Kyllä, voit lyhentää lainaasi milloin vain.

Tämä onnistuu puhelimessa, soita meille numeroon +358 94 255 0468.

Korkomme lasketaan päivittäin, joten mahdolliset ylimääräiset maksuerät voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Suosittelemme, että kaikki asiakkaamme maksavat oman maksukykynsä mukaisesti.

Mistä näen lainasopimukseni?

Allekirjoitettuasi sopimuksen netissä saat kopion lainasopimuksestasi salattuna sähköpostina. Säilytämme järjestelmässämme kopion sopimuksesta, jonka voit nähdä milloin tahansa pyydettäessä.

Oikeutesi luottosopimusluonnokseen

Sinulla on oikeus saada kopio luottosopimuksen luonnoksesta pyydettäessä ilmaiseksi. Ota vain yhteys meihin

Takaajat

Tarvitsenko työpaikan?

Ei, sinulla ei tarvitse olla työpaikkaa. Sinun täytyy kuitenkin todistaa, että kykenet maksamaan lainan takaisin kuormittamatta itseäsi liikaa taloudellisesti. Tarvitset siis jonkinlaisen tulonlähteen.

Tarvitset totta kai myös takaajan.

Kuinka kauan kestää, että takaajaani otetaan yhteyttä puuttuvasta maksuerästä?

Jos emme saa maksuasi eräpäivään mennessä, ilmoitamme sekä sinulle että takaajallesi välittömästi. Tämän jälkeen järjestämme maksueräsi, että takaisinmaksusi pysyy ajan tasalla.

Jos emme löydä ratkaisua, kerromme takaajalle ja perimme maksuerän häneltä seuraavana päivänä. Näin ehkäisemme takaisinmaksuissa jälkeen jäämistä, saamattomien kertymistä ja laina-ajan venymistä. Pyydämme takaajaasi maksamaan ainoastaan sopimuksen mukaisesti ja teidän molempien etujen mukaisesti.

Täytyykö takaajani omistaa asunto?

Takaajasi ei tarvitse omistaa asuntoa. Älä huoli, takaajasi asunto ei koskaan ole vaarassa.

Sopiva takaaja on 18–80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Takaajan tulee kyetä maksamaan lainan kuukausittaiset maksuerät, jos et itse pysty.

Voiko takaaja saada oman lainan?

Ollessaan takaajana Aurora-lainassa sama henkilö ei voi saada toista Aurora-lainaa. Samanaikaisesti on mahdollista olla osallinen ainoastaan yhteen lainaan, joko takaajana tai lainanottajana.

Takaajasi voi kuitenkin hakea lainaa muualta. Hänen tulee maksaa lainasi takaisin, jos et kykene siihen itse. Takaajasi tulee ottaa laina ainoastaan, jos hän kykenee tarvittaessa maksamaan sekä sinun lainasi kuukausittaiset maksuerät että omat elinkustannuksensa.

Mihin tarvitsette takaajani pankkitietoja?

Tarvitsemme ne kolmesta syystä:

1. Maksutiedot ovat osa henkilöllisyyden varmistamista ja auttavat ehkäisemään, ettei takaaja joudu petoksen uhriksi. 2. Kun hyväksymme lainasi, maksamme sen takaajasi tilille, josta hän siirtää sen eteenpäin sinulle. Teemme näin ehkäistäksemme petoksia ja varmistaaksemme, että takaaja on tietoinen vastuustaan. 3. Jos lainanottaja ei maksa kuukausittaista maksueräänsä, otamme yhteyttä takaajaan ja pyydämme tätä maksamaan. Siksi on tärkeää, että takaaja pitää korttitietonsa ajan tasalla ja me voimme pitää tilisi ajan tasalla.

Voinko vaihtaa takaajaani?

Voit vaihtaa takaajaasi, jos lainaasi ei ole vielä maksettu. Soita meille ja selvitämme asian.

Lainan saatuasi voit vaihtaa takaajaa ainoastaan maksamalla nykyisen lainasi kokonaan ja hakemalla uutta lainaa uuden takaajan kanssa.

Miksi laina maksetaan takaajani tilille?

Maksamme lainan takaajasi tilille suojataksemme häntä petokselta ja varmistaaksemme, että hän on tietoinen vastuustaan.

Takaajasi voi joko siirtää rahat tilillesi tai nostaa ne sinulle käteisenä.

Pitäisikö minun alkaa takaajaksi?

Takaajana toimiminen on vakava sitoumus. Ennen kuin suostut takaajaksi haluamme, että olet sataprosenttisen varma, että se on paras vaihtoehto sinulle.

Takaamalla Aurora Lainan voit auttaa ystävääsi rakentamaan luottotietonsa uudelleen. Lainan saaminen ilman luottotietoja voi olla käytännössä mahdotonta, mutta meillä se onnistuu. Tällä lainalla voi esimerkiksi maksaa pois vanhoja pikavippejä tai mahdollistaa työssäkäynnin, jotta ystäväsi saa raha-asiansa kuntoon.

 • Luotatko, että lainanottaja maksaa kuukausittaiset maksueränsä ajoissa?
 • Onko lainanottajalla varaa kuukausittaisiin maksueriin?
 • Oletko valmis maksamaan kuukausittaiset maksuerät lainanottajan puolesta, jos hän ei itse kykene?

Jos hyväksyt takaajan vastuut ja luotat lainanottajaan, niin mekin luotamme.

Voiko kumppanini tai perheenjäseneni olla takaajani?

Kyllä, mutta jos sinulla ja takaajallasi on jaettu talous ja tulot, meidän täytyy varmistaa, etteivät tämän lainan takaisinmaksuerät kuormittaisi talouttanne liikaa. Lisäksi varmistamme, ettei teillä ole maksuhäiriömerkintöjä.

Jos sinulla ja kumppanillasi ei ole jaettu talous, normaalit säännöt pätevät ja voimme hyväksyä kumppanisi takaajaksesi sillä edellytyksellä, että hän täyttää kriteerimme.

Sopiva takaaja on 18–80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Takaajan tulee kyetä maksamaan lainan kuukausittaiset maksuerät, jos et itse pysty.

Voiko takaajani asua Suomen ulkopuolella?

Takaajasi tulee asua Suomessa.

Eri maissa pätevät eri säännöt, ja tällä hetkellä Aurora Laina on saatavilla vain suomalaisille lainanottajille ja takaajille.

Miten takaajani allekirjoittaa lomakkeet?

Kun olet allekirjoittanut sopimuslomakkeen, lähetämme takaajallesi annettavan linkin tekstiviestitse ja sähköpostitse.

Linkillä takaaja pääsee täyttämään tietonsa ja allekirjoittamaan sopimuksen netissä.

Miksi takaajaan ollaan suoraan yhteydessä?

Olemme takaajaan yhteydessä suoraan, jotta voimme varmistua, että hän ymmärtää vastuunsa takaajana.

Jos lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin, tulee takaajan maksaa, joten takaajan täytyy kyetä kuukausittaisiin maksueriin ja elättämään itsensä.

Tarkistatteko takaajan luottotiedot?

Tarkistamme takaajan luottohistorian varmistaaksemme, että hänen taloutensa on vakaalla pohjalla eikä hänellä ole maksuhäiriömerkintöjä.

Ainoa tapaus, joka voi vaikuttaa takaajan luottotietoihin, on että sekä lainanottaja, että takaaja eivät maksa, ja asia ratkaistaan oikeustoimitse.

Miten voin perua takaukseni?

Voit muuttaa mieltäsi takaajana toimimisesta milloin tahansa ennen lainan maksamista. Soita meille.

Jos muutat mieltäsi ennen kuin olet siirtänyt lainan lainaottajalle, voit maksaa lainan ja kertyneen koron takaisin meille sulkeaksesi tilin. Siirrettyäsi rahat lainanottajalle ainoa tapa purkaa takaussopimus on joko maksaa koko laina korkoineen takaisin itse, tai odottaa kunnes lainanottaja maksaa lainan.

Onko takaajan asunto vakuutena tässä lainassa?

Takaajan asunto ei ole vakuutena tässä lainassa.

Jos kuukausittaisia maksueriä ei kuitenkaan hoideta emmekä pääse mihinkään muuhunkaan ratkaisuun lainanottajan ja takaajan kanssa, on mahdollisuus, että asia käsitellään oikeudessa.

Voiko takaaja olla yrittäjä tai yksityinen ammatinharjoittaja?

Takaaja voi olla yrittäjä tai yksityinen ammatinharjoittaja, kunhan hän on 18–80-vuotias asunnonomistaja, jolla ei ole ollut ongelmia laskujen tai lainan takaisinmaksussa.

Jos lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin, tulee takaajan maksaa, joten takaajan täytyy kyetä kuukausittaisiin maksueriin ja elättämään itsensä.

Entä jos takaajani ei kykene maksamaan?

Ennen lainan maksua arvioimme takaajasi varallisuuden varmistaaksemme, että hän kykynee sitoutumaan lainaan. Varmistamme myös, että takaaja ymmärtää vastuunsa maksaa laina takaisin, jos sinä et kykene siihen.

Jos takaaja ei kykene maksamaan maksueriä tarvittaessa, selvitämme miksi hän ei pysty maksamaan ja yritämme ymmärtää hänen tilanteensa.

Jos lainanottaja eikä takaaja kumpikaan kykene maksueriin, keskustelemme siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos asia ei ratkea, voimme alkaa lisätoimenpiteisiin.

Kuka voi alkaa takaajakseni?

Takaaja on henkilö, joka luottaa sinun maksavan lainasi takaisin. Jos et maksa itse, takaaja on lupautunut maksamaan.

Ystävät ja perheenjäsenet ovat yleisimpiä takaajia, koska he tuntevat sinut parhaiten. Kuka tahansa, joka tuntee sinut voi kuitenkin tulla takaajaksesi. Esimerkiksi naapurit, työkaverit ja työnantajat takaavat lainoja.

Muistathan, että takaajasi tulee:

 • Olla 18–80-vuotias
 • Omistaa asunto
 • Omata hyvät luottotiedot ja maksuhistorian.
 • Pystyä maksamaan kuukausieräsi, jos et itse pysty.
Mitä kysytte takaajaltani?

Lainanhakuprosessimme on mahdollisimman yksinkertainen ja stressitön. Hakemuksen täyttäminen kestää viisi minuuttia, jonka jälkeen saat linkin, jonka kautta takaajasi voi täyttää oman osansa.

Takaajaasi pyydetään täyttämään yksinkertainen hakemus netissä. Hakemus kattaa takaajasi henkilö- ja yhteystiedot sekä kuukausitulot, jotta voimme varmistaa, että takaajasi kykenee kuukausittaisiin maksueriin.

Pyydämme takaajaltasi myös hänen maksu- ja pankkitietonsa. Teemme näin, jotta voimme siirtää lainan hänen tililleen lainasopimuksen astuttua voimaan ehkäistäksemme petoksia. Tarvitsemme tiedot myös, jotta voimme periä häneltä takaisinmaksueriä, jos lainanottaja ei maksa.

Kun takaajasi on täyttänyt hakemuksen, soitamme hänelle varmistaaksemme tiedot ja että hän on ymmärtänyt vastuunsa. Sen jälkeen laitamme lainan maksettavaksi.

Millainen prosessi on tulla takaajaksi?

Ennen kuin ryhdyt takaajaksi, lue huolella sopimusehdot varmistaaksesi, että olet tyytyväinen siihen, miten laina toimii. Kun saamme allekirjoitetun hakemuksen takaajalta, tarkistamme, että hänellä ei ole ollut ongelmia laskujen maksamisessa aiemmin. Soitamme myös hänelle varmistaaksemme, että hän ymmärtää velvollisuutensa takaajana ja että hän pystyy suoriutumaan takaisinmaksusta, jos lainanottaja ei itse pysty.

Maksamme lainan takaajan tilille. Menettelemme näin estääksemme petokset ja varmistaaksmme, että takaaja on tietoinen lainan myöntämisestä. Takaaja voi siirtää summan lainanottajan tilille tai antaa summan käteisenä. Kun laina on maksettu, pidämme takaajan ajan tasalla takaisinmaksusta, jotta hän näkee, että lainanottaja maksaa takaisin kuukausittain.

Jos lainanottaja ei maksa eräpäivänä, ilmoitamme asiasta lainanottajalle ja takaajalle välittömästi. Jos takaaja ei pysty maksamaan kuukausierää, veloitamme erän takaajalta.

Pyydämme takaajaasi maksamaan ainoastaan sopimuksen ja teidän molempien parhaan edun mukaisesti. Näin tekemällä ehkäisemme takaisinmaksun jälkeenjäämisestä aiheutuvia negatiivisia seurauksia, kuten saataviemme kasvamista ja laina-ajan venymistä.

Miten löydän takaajan?

Takaajalainamme perustuvat vanhanaikaiselle ajatukselle luottamuksesta. Uskomme, että ihmisten tuomitseminen pelkästään luottotietojen perusteella voi olla epäreilua.

Sen sijaan lainamme perustuvat luottamukseen. Jos tiedät jonkun, joka luottaa sinuun tarpeeksi alkaakseen takaajaksesi, ja teillä molemmilla on varaa kuukausittaisiin maksueriin, mekin luotamme sinuun.

Sopiva takaaja on 18–80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Takaajan tulee kyetä maksamaan lainan kuukausittaiset maksuerät, jos et itse pysty. Takaajan tulee myös omistaa oma asuntonsa.

Miksi takaajani hylättiin?

Älä huoli: vaikka takaajaasi ei hyväksytty, tärkein asia on, että sinun hakemuksesi on hyväksytty ja haluamme auttaa sinua saamaan tarvitsemasi rahat.

Sinun tulee vain löytää joku muu takaajakseksi. Heti kun löydät uuden takaajan, tarkistamme että hän kykenee kuukausittaisiin maksueriin, ja järjestämme lainan maksun sinulle.

On olemassa useita syitä miksi emme voi hyväksyä henkilöä takaajaksi, mutta useimmiten hylkäys johtuu takaajan huonosta luottohistoriasta, jolloin hän ei täytä ehtojamme. Toinen tärkeä ja yleinen syy on se, ettei takaaja omista asuntoa.

Jos et itse kykene maksamaan kuukausittaista maksuerää, tulee takaajan maksaa se asemestasi. Tarkistamalla takaajan luottohistorian pystymme varmistumaan, että hän on maksanut omat laskunsa menneisyydessä. Näin varmistamme, että hän on sopiva takaajaksi.

Muita syitä voivat olla:

 • takaaja ei ole 18–80-vuotias.
 • takaaja ei asu ja omista asuntoa Suomessa.
 • takaaja on jo takaajana toisessa Aurora Lainassa.
 • takaajalla on oma Aurora Laina.
Mitkä ovat takaajan velvollisuudet?

Takaajan vastuu on maksaa laina takaisin, jos lainanottaja ei kykene maksamaan.

Pyydämme takaajaasi maksamaan ainoastaan sopimuksen ja teidän molempien parhaan edun mukaisesti. Näin tekemällä ehkäisemme takaisinmaksun jälkeenjäämisestä aiheutuvia negatiivisia seurauksia, kuten saataviemme kasvamista ja laina-ajan venymistä.

Jos lainanottaja lopettaa lainan takaisinmaksun tai menehtyy, takaaja jää itse vastuuseen lainan takaisinmaksusta.

Harkitessasi takaajaksi alkamista suosittelemme, että pohdit seuraavia kysymyksiä:

 • Luotatko, että lainanottaja maksaa kuukausittaiset maksueränsä ajoissa?
 • Onko lainanottajalla varaa kuukausittaisiin maksueriin?
 • Oletko valmis maksamaan kuukausittaiset maksuerät lainanottajan puolesta, jos hän ei itse kykene?

Jos hyväksyt takaajan vastuun, täytät yllä olevat ehdot ja luotat lainanottajaan, niin mekin luotamme.

Mikä on takaaja?

Takaaja on henkilö, joka luottaa sinun maksavan lainasi takaisin. Jos sinulla ei ole varaa maksaa, hän sitoutuu maksamaan puolestasi.

Takaajan tulee olla 18–80-vuotias asunnonomistaja, jolla on hyvät luottotiedot. Takaajan vastuu on suorittaa takaisinmaksut, jos lainaaja ei niihin kykene. Siksi hyväksymme takaajaksi vain henkilön, jolla on tarvittaessa varaa kuukausittaisiin maksuihin ja normaaliin elämään.

Lainan saaminen Auroralta

Voinko saada lyhennysvapaan?

Emme anna lyhennysvapaita.

Kuinka paljon voin lainata?

Lainaamme 1 000–6 000 € 1–5 vuoden laina-ajalla.

Tarvitset takaajan, joka on 18–80-vuotias, jolla on hyvät luottotiedot eikä ongelmia laskujen tai lainan maksamisen kanssa. Hän sitoutuu maksamaan lainan takaisin, jos et itse pysty, joten on tärkeää, että sinä ja takaajasi pystytte suoriutumaan kuukausieristä ongelmitta j

Ennen kuin voimme myöntää lainan, sinun pitää olla sataprosenttisen varma, että pystyt maksamaan sen takaisin ja että se on paras vaihtoehto sinulle.

Mitä tapahtuu maksun epäonnistuessa?

Maksusi epäonnistuessa ilmoitamme sekä sinulle että takaajallesi välittömästi.

Jos emme saa perittyä maksuerää, pyrimme ensimmäiseksi löytämään ratkaisun. Jos emme pääse yhteisymmärrykseen, perimme maksuerän takaajalta.

Miksi laina maksetaan takaajani tilille?

Maksamme lainan takaajasi tilille suojataksemme häntä petokselta ja varmistaaksemme, että hän on tietoinen vastuustaan.

Takaajasi voi joko siirtää rahat tilillesi tai nostaa ne sinulle käteisenä.

Voinko maksaa ennenaikaisesti?

Kyllä, voit suorittaa maksueräsi ilman lisäkuluja milloin tahansa ennen valittua eräpäivää.

Millä eri tavoilla voin maksaa teille takaisin?

Voit maksaa meille usealla eri tavalla

1) Normaali kuukausittainen maksueräsi peritään automaattisesti kortilta, jonka tiedot olet antanut meille. Varmistaaksemme, että olet ajan tasalla maksuista, saat muistutuksen ennen eräpäivää.

2) Voit aina soittaa meille numeroon +358942550468 maksaaksesi käyttäen haluamaasi pankkikorttia. Asiakaspalvelumme on auki arkisin klo 9.30-19.

3) Voit suorittaa maksuja verkkosivuillamme. Voit kirjautua sisään henkilötunnuksellasi ja sähköpostillasi tai puhelinnumerollasi, ja suorittaa maksun meille itse.

4) Jos takaisinmaksusi ovat jäljessä aikataulusta, voit maksaa tilisi ajan tasalle netissä. Näin maksaminen on mahdollisimman helppoa silloin, kun kykenet siihen. Lähetämme sinulle sähköpostitse ja tekstiviestitse yksilöllisen linkin, jonka kautta pääset suorittamaan maksun helposti.

Tilisi hallinnointi

Voinko tulostaa lomakkeeni ja dokumenttini?

Totta kai. Lainahakemuksesi alkuvaiheessa saat nnen sopimuksen tekoa annettavat tiedot sekä Ehdoista ja edellytyksistä sähköpostitse.

Kun laina on maksettu sinulle, saat kopion allekirjoitetusta sopimuksesta, sen ehdoista ja edellytyksistä sekä varmistuksen lainan maksamisesta.

Miltä Aurora Lainan maksut näyttävät tiliotteellani?

Tiliotteellasi näymme nimellä Aurora Laina.

Miksi korkonne on niin korkea?

Se riippuu siitä, mihin vertaat meitä. Lainamme ovat kalliimpia kuin pankkien lainat, mutta toisin kuin pankit, me emme veloita lisämaksuja. Useat lainanottajat maksavat lainansa takaisin ennenaikaisesti käyttäen hyväksi, sitä että laskemme korkomme päivittäin.

Ovatko lainamme turvallisia ja luotettavia?

Käytämme hakemusvaiheessa antamianne tietoja varmistamaan, että sinä ja takaajasi olette luottokelpoisia ja pystytte maksamaan takaisin. Käytämme pankkitietoja ainoastaan lainan takaisinmaksua varten. Sinä ja takaajasi saatte lisätietoa tietojen käyttämisestä sopimusehdoistamme, jotka saatte lainaa hakiessasanne.

;

Tarkistamme tietojasi. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tarkistamme tietojasi. Kiitos kärsivällisyydestäsi. Tämä saattaa kestää hetken